Iets over mezelf

bezig in mijn atelier

bezig in mijn atelier

Het gaat er natuurlijk om of mijn schilderijen je aanspreken, maar misschien is het toch leuk om iets over de maakster te weten.

Zoals de meeste kinderen, ben ik altijd bezig geweest met tekenen en kleuren.  Als kleuter mocht ik bij de buurman – een enthousiaste amateurschilder – op schoot zitten en op zijn schilderij  “echte” olieverf streekjes zetten. Dat zou ik later zelf ook willen doen op een eigen schilderij!

Pas na mijn werkzame leven kwam er tijd om dat plan ook echt uit te gaan voeren. Ik volgde verschillende opleidingen en kon van alles uitproberen: houtskool schetsen, aquarel, krijt, inkt, collages, monoprint, linoleumsnijden, maar bij het schilderen met acrylverf voelde ik de echte “klik”

Het schilderen van landschappen, met een voorkeur voor het noorden, het  afbeelden van dieren, en abstracte monoprints geven het meeste voldoening.

Veel van de schilderijen zijn te koop, maar niet alles.

Ook zijn er reprodukties te verkrijgen, van ansichtkaartformaat of groter, al dan niet ingelijst of van passepartout voorzien.

Thuis heb ik een atelier tot mijn beschikking, waar iedereen welkom is om te komen kijken. Wel graag even van te voren bellen of mailen: 070-5111527 of 0651408001.  Mail: lookdejoode@fosag.nl of lookdejoode@gmail.com.

Tot nu toe zijn er o.a. exposities geweest van mijn werk in:

Het Sophiekehuis in Wassenaar

Gemeentehuis Alkemade

Praktijk voor Preventieve Geneeskunde in Den Haag

Museum voor Communicatie in Den Haag

Galerie De Muren van Rob Blote in Wassenaar.

en in onze eigen tuin en atelier.

3 reacties op “Iets over mezelf”

 1. Anton van Wendel de Joode zegt:

  hallo Judith.

  Schilderkunst in fam van Wendel de Joode? Is heel herkenbaar. Ik ben een kleinzoon van Anton en Maaike van Wendel de Joode uit Opheusden. ook voor jou herkenbaar???

 2. Karin van Elst zegt:

  Hallo Judith,
  Bij toeval kwam ik op je site en werd getroffen door je veelzijdigheid en mooie kleurgebruik, ga zo door! Morgen vertrek ik naar Frankrijk voor een schildercursus en jij hebt me absoluut geinspireerd…..
  Groet,
  Karin van Elst.

 3. Carla Groot zegt:

  Ik dacht ik ga even kijken, een atelier belooft namelijk wat, maar wat ?
  Ik vind dat je mooi werk maakt, het straalt zachtheid uit.
  Als breien niet meer gaat omdat je …. ik weet niet wat, er zijn andere fasen in het leven die je moet benutten !
  Succes !

Reageer